MENU 400 zł/os.

 ( propozycja )

 

Powitanie chlebem i solą , szampan dla wszystkich gości

 

Przystawka: Oscypek prażony podawany z cebulką i żurawiną/

Pstrąg w galarecie (do wyboru) 

 

Zupa: Rosół z wiejskich kur,  makaronem / krem z borowików ( do wyboru )

Danie główne:   Filet z kaczki duszony lub pieczony z żurawiną w sosie jabłkowym / 

Polędwiczki wieprzowe w sosie prawdziwkowym /

Pieczeń cielęca ( do wyboru )

Dodatki: Ziemniaki puree / ziemniaki opiekane/ frytki (do wyboru)

             Zestaw surówek, Kompot

 

Deser: Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną / Puchar lodowy/

Sernik na ciepło podawany z sosem malinowym i bitą śmietaną/

(do wyboru)

Kawa/herbata

 

„Zimna płyta”    Wędliny własnego wyrobu, karczek pieczony, schab pieczony, szynka  

wędzona, kiełbasa wiejska, pasztet pieczony, salceson, sery, owoce,

Sałatka jarzynowa/sałatka pekińska z kurczakiem/sałatka grecka/ sałatka meksykańska (do wyboru 2)śledzie, ogórki i papryka konserwowa 

            Chleb ze smalcem

   

II danie ciepłe:  Gulasz z jelenia z pieczywem/   

Łosoś z grilla z ziemniakami opiekanymi i surówką ( do wyboru )

 

III danie ciepłe: Pieczeń z indyka w sosie własnym z kluskami i surówką /

  Pieczeń z dzika z kluskami śląskimi i buraczkami (do wyboru)

 

IV danie ciepłe: Prosiak z pieca w całości nadziewany kaszą /                                         

Mix (danie z pieca podane na półmiskach )

Żeberko, karczek, szaszłyk, plastry boczku

Grule nadziewane serem lub ziemniaki opiekane

 

V danie ciepłe:  Barszcz czerwony z krokietem / mix pierogów / 

            bigos z dziczyzną (do wyboru)

 

Napoje               Kawa, herbata, kompot, woda gazowana, niegazowana, coca-cola,

Fanta, sprite, soki, lemoniady naturalne ( podawane bez ograniczeń )                             

 

Krakowiacy i Górale
www.krakowiacyigorale.pl
32-445 Krzyszkowice 310

imprezy@krakowiacyigorale.pl
tel. kom.: 512 351 753, tel.: 012 373 53 45