MENU 400 zł/os.
( propozycja )
Powitanie chlebem i solą , szampan dla wszystkich gości
Przystawka: Oscypek prażony podawany z cebulką i żurawiną/
Pstrąg w galarecie (do wyboru)
Zupa: Rosół z wiejskich kur, makaronem / krem z borowików ( do wyboru )
Danie główne: Filet z kaczki duszony lub pieczony z żurawiną w sosie jabłkowym /
Polędwiczki wieprzowe w sosie prawdziwkowym /
Pieczeń cielęca ( do wyboru )
Dodatki: Ziemniaki puree / ziemniaki opiekane/ frytki (do wyboru)
Zestaw surówek, Kompot
Deser: Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną / Puchar lodowy/
Sernik na ciepło podawany z sosem malinowym i bitą śmietaną/
(do wyboru)
Kawa/herbata
„Zimna płyta” Wędliny własnego wyrobu, karczek pieczony, schab pieczony, szynka
wędzona, kiełbasa wiejska, pasztet pieczony, salceson, sery, owoce,
Sałatka jarzynowa/sałatka pekińska z kurczakiem/sałatka grecka/ sałatka meksykańska (do wyboru 2)śledzie, ogórki i papryka konserwowa
Chleb ze smalcem
II danie ciepłe: Gulasz z jelenia z pieczywem/
Łosoś z grilla z ziemniakami opiekanymi i surówką ( do wyboru )
III danie ciepłe: Pieczeń z indyka w sosie własnym z kluskami i surówką /
Pieczeń z dzika z kluskami śląskimi i buraczkami (do wyboru)
IV danie ciepłe: Prosiak z pieca w całości nadziewany kaszą /
Mix (danie z pieca podane na półmiskach )
Żeberko, karczek, szaszłyk, plastry boczku
Grule nadziewane serem lub ziemniaki opiekane
V danie ciepłe: Barszcz czerwony z krokietem / mix pierogów /
bigos z dziczyzną (do wyboru)
Napoje Kawa, herbata, kompot, woda gazowana, niegazowana, coca-cola,
Fanta, sprite, soki, lemoniady naturalne ( podawane bez ograniczeń )
Krakowiacy i Górale
www.krakowiacyigorale.pl
32-445 Krzyszkowice 310
imprezy@krakowiacyigorale.pl
tel. kom.: 512 351 753, tel.: 012 373 53 45
|
|
|